7 framgångsrika miljonärer som hoppade av skolan

Höstterminen har börjat och skolåret har därmed satt igång för i år. Det tar ett tag att komma in i studierna, så självklart måste du ge det nya livet den tid och det engagemang som krävs för att kunna avgöra om universitetslivet är för dig. Om du om några månader skulle upptäcka att nej, det här med vidareutbildning är ingenting för dig, så misströsta inte – många är de som hoppat av skolan och lyckats bli några av världens mest framgångsrika människor.

1.    Tom Hanks

Skådespelaren Tom Hanks filmer har dragit in över 9 miljarder dollar totalt, vilket gör honom till den tredje mest lukrativa skådespelaren i hela Nordamerika. Innan skådespelarkarriären satte fart studerade han teater vid Chabot College i Hayward, och senare även på California State University i Sacramento. Under den tiden träffade han Vincent Dowling, som övertygade honom om att bli praktikant på Great Lakes Theater Festival i Cleveland, Ohio. Där lärde han sig allt om teaterproduktion, gick vidare med skådespelarkarriären och återvände aldrig mer till skolan.

2.    Henry Ford

Ett av världens kändaste bilmärken grundades av en person som hoppade av skolan. Henry Ford skakade om världen med sina nytänkande tekniker. Under sin livstid blev han minst lika rik som någon som dragit storvinsten på online casino, en dröm för många av höstens nyblivna studenter.

3.    Bill Gates

Kanske världens kändaste miljardär, Bill Gates, pluggade på Harvard University innan han bestämde sig för att satsa på sitt företag Microsoft. Det resulterade senare i att han blev världens rikaste man.

4.    Paul Allen

Under samma tid pluggade Paul Allen vid Washington State University, men efter överläggningar med kompanjonen Bill Gates hoppade han också av skolan för att satsa på att utveckla Microsoft.

5.    Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg hoppade av Harvard efter en fem minuter lång överläggning med sig själv. Idén om Facebook var för stor, och han hade rätt. Idag är han en av världens rikaste män.

6.    Oprah Winfrey

Allas vår Oprah har alltid tyckt om medievärlden – redan under hennes tid på East Nashville High School jobbade hon på en lokal radiostation. När hon senare gick på Tennessee State University fick hon ett jobberbjudande från en lokal tv-kanal som hon inte ville tacka nej till. Hon hoppade därmed av skolan. Ett smart drag, skulle det visa sig!

7.    Steve Jobs

Den numera avlidne grundaren av framgångssagan Apple började på Reed College i Portland 1972, men efter bara en termin hoppade han av för att jobba som tv-spelsdesigner på Atari och resa runt i Indien. Tre år senare började han, tillsammans med sin gymnasiekompis Steve Wozniak, att jobba på den första Apple-produkten, som kom att lanseras 1976. Resten är en rik historia.

Inspirerande lista, inte sant? Från IT-pionjärer och sociala medier-gurus till tv-profiler och skådespelare – att skolan inte behöver ha något med framgång att göra är ett som är säkert.