Investera i skönhetsbolag

Skönhetsindustrin är ett ofantligt stor och har varit det sedan länge tillbaka. Industrin är vad man kallar “mogen” och de som hamnar på toppen i aktiemarknaden ser därför inte stora förändringar från år till år. Bolag som Estée Lauder, Inter Parfums, Nu Skin och Coty fortsätter att prestera men har samtidigt sedan länge tillbaka passerat sin stora tillväxtfas och nått fasen där det är svårt att ta över en ännu större del av marknaden.

De ovan nämnda företagen kan nog sägas vara ett säkert val där man inte riskerar att förlora mycket på sin investering. Men likväl kan man som sagt inte förvänta sig en explosionsartad ökning. Huruvida dessa är företag man vill investera i beror helt och hållet på ens egna riskbenägenhet och hur långsiktigt man tänker.

Vänder man hellre blicken mot mindre bolag inom industrin gör man i regel detta för att hitta in innan tillväxtfasen börjar, vilket alltid är en risk. Men på senare tid har man kunnat se fler och fler bolag störa status quo inom industrin. Av denna anledning är det många som anser att en väl kalkylerad risk har potentialen att ge väldigt stor avkastning inom just skönhetsindustrin idag. Tack vare den märkeslojalitet som finns bland kunder i skönhetsindustrin idag kan även ett nytt märke vara väldigt attraktivt i det långa loppet om de bara lyckas göra sitt genomslag.

Vill man ta sig in väldigt tidigt kan det dock behövas att man tittar på bolag som ännu inte tagit steget att börsnotera sig. Detta betyder dock ett helt annat slags arbete då man själv måste ta kontakt med företaget och övertyga dem om att man har något att erbjuda och därför vore en bra investeringspartner. Mängder med privata aktiebolag som Poze Hair har potentialen att bli större i framtiden. Att hitta det bolag man anser har störst potential kommer dock kräva en hel del arbete från ens egen sida.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!