Rätt fond när räntan stiger

Rätt fond när räntan stiger

Det är officiellt. Efter att ha rasat med nästan 1% i fredags ligger Financial Select Sector SPDR (NYSEArca: XLF), den största börshandlade fonden för finanssektorn, drygt 20% under sin 52 veckors topp. Många tror att fonden är i en björnmarknad. Det är uppenbart att detta inte är rätt fond när räntan stiger.

Detsamma gäller för en rad finansiella tjänster och ETF, vilket är bra nyheter för Direxion Daily Financial Bear 3X-aktier (NYSEArca: FAZ). FAZ försöker leverera tre gånger det dagliga omvända resultatet av Russell 1000 Financial Services Index.

”Med fredagens nedgång gick finanserna i energi- och materialbranschen på björnmarknadsområdet. Energin är nere 21,3 procent från den 52 veckors topp i maj medan materialaktierna backat 20,35 procent från en rekorduppnivån i januari ”, enligt CNBC.
Den som inte vill spekulera i bankerna aktiekurser utan hellre vill anlita dem kan låna pengar utan UC här.

2019-prestationerna av XLF och rivaliserande finansiella tjänster ETF är utan tvekan en besvikelse för investerare som satsat på sektorn skulle rusa mot bakgrund av stigande räntor. Federal Reserve har ökat upplåningskostnader tre gånger. Många marknadsobservatörer trodde detta skulle lyfta aktiekurserna i den räntehänsliga finansiella sektorn.

Höga avkastningar

FAZ är inte en långsiktig investering och ska inte hållas i mer än ett par dagar, men den senaste utvecklingen är otvivelaktigt övertygande. De börshandlade fonderna för finansiella tjänster föll nästan 9% förra veckan.

”Financials föll 1 procent på fredag och stängde ned med 20,06 procent från sin 52-veckors hög som uppnåddes i januari. Nedgången berodde på en minskning av bankandelarna med oro för att sänka global ekonomisk tillväxt ”, rapporterar CNBC.

Traders har tagit ut 31 miljoner dollar från FAZ under fjärde kvartalet, vilket indikerar att de skulle kunna ta hem sina vinster i den inversa produkten, eftersom FAZ har hat en kursuppgång på över 38% under det fjärde kvartalet.

Andra faktorer kan hämma sektorn. Några marknadsobservatörer varnade för att bankerna kanske kommer att minska på utlåningen, eftersom banker blir mer oroade över den amerikanska ekonomin i slutet av USA. Indikatorer som kreditkortavgiften har ökat, även om räntan avvägdes under sommaren.

FAZs positiva motpart är Direxion Daily Financial Bull 3X Shares (NYSEArca: FAS). FAS försöker leverera tre gånger den dagliga utvecklingen av Russell 1000 Financial Services Index.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!