Att förstå Momentum Indikatorer och RSI

Att förstå Momentum Indikatorer och RSI AktiekurserAtt förstå Momentum Indikatorer och RSI

Varje bok som behandlar ämnet teknisk analys innehåller åtminstone ett par kapitel som diskuterar både momentum och relativ styrkaindex (RSI). För de som inte känner till prismomentum och RSI bör du veta att J. Welles Wilder (som skapade indexet i slutet av 1970-talet) först skrev om ämnet i klassiska ” New Concepts in Trading Systems ”. Hans bok kan hjälpa Dig Att förstå Momentum Indikatorer och RSI, men vi skall göra en djukdykning i ämnet i denna artikell

För att förstå hur dessa två indikatorer kan användas tillsammans måste vi först granska dem var för sig och förstå dem.

Momentumindikatorer

Momentum mäter hastigheten eller hastigheten av prisförändringar. I ”Technical Analysis of the Financial Markets” förklarar John J. Murphy: ”Momentum mäts genom att kontinuerligt ta prisskillnader för ett bestämt tidsintervall. För att konstruera en 10-dagars momentumlinje, subtrahera du slutkursen för 10 dagar sedan från den sista slutkursen. Detta positiva eller negativa värde plottas sedan runt nollpunktslinjen. Formeln för momentum är:

M = V – Vx

V är det senaste priset och Vx är slutkursen x antal dagar sedan. ”

Momentum mäter takten med vilken aktiekurserna stiger eller faller. Ur trendhänseenden är momentum en väldigt användbar indikator på styrka eller svaghet i aktiekursen. Historien har visat oss att kraften är mycket mer användbar på stigande marknader än i fallande marknader. Det faktum att marknaderna stiger oftare än de faller är orsaken till detta. Med andra ord tenderar tjurmarknaderna att vara längre än björnmarknaderna.

RSI

RSI, relativa styrkeindexet eller The relative strength index, skapades av J. Welles Wilder Jr. i slutet av 1970-talet; hans ” New Concepts in Trading Systems” (1978) är nu en investeringsklassiker. På ett diagram, tilldelar RSI aktien ett värde mellan 0 och 100. När dessa siffror är kartläggda, jämför analytiker dem mot andra faktorer, såsom underköpta eller undersålda värden. För att nå den bästa utvärderingen kartlägger experter generellt RSI på en daglig tidsram i stället för varje timme. Ibland kartläggs dock kortare perioder för att ange huruvida det är en bra idé att göra ett kortfristigt köp.

Det har alltid rått en liten förvirring över skillnaden mellan relativ styrka, som mäter två separata och olika enheter med hjälp av en förhållandelinje och RSI, vilket indikerar för tradern huruvida en akties prisförändring skapas av de som överköpt eller sålt den. Den välkända formeln för relativa hållfasthetsindex är följande:

På botten av RSI-diagrammet betraktas inställningar vid 70 och 30 värderna, de standards som tjänar som tydliga varningar av respektive överköpta och översålda tillgångar. En trader kan med dagens enkla program kan att återställa indikatorernas parametrar till 80 och 20. Det hjälper aktieplaceraren att vara säker när han fattar beslutet att köpa eller sälja en aktie och inte pressa på avtryckaren för fort.

I slutändan är RSI ett verktyg för att bestämma låga sannolikheter och höga belöningsinställningar. Det fungerar bäst i jämförelse med kortsiktiga övergripande övergripande överföringar. Genom att använda ett 10-dagars glidande medelvärde med ett 25-dagars glidande medelvärde kan du upptäcka att övergångarna som indikerar en omväxling i riktning kommer att inträffa väldigt nära de tidpunkter då RSI ligger antingen i 20/30 eller 70/80 gånger när det visar antingen olika överköpta eller översålda avläsningar. Enkelt uttryckt, RSI prognosticerar nästan allt annat en kommande omkastning av en trend, antingen upp eller ner.

Ett exempel

Båda indikatorerna är väldigt tillförlitliga på egen hand, men vad skulle hända om vi bestämde oss för att sätta de två ihop? Resultatet ger ännu bättre tid med våra inmatnings- och utgångspunkter. Låt oss ta en titt.

I det första diagrammet har vi satt en momentumindikator med en 12-dagarsperiod. I det andra diagrammet jämför vi aktien under samma tidsram och lägger RSI-indikatorn över botten av utrymmet. RSI i detta exempel avser också en 12-dagarsperiod.

Den första anblicken visar att aktiens att momentum stiger över nolllinjen under den första veckan i december. Vi har visat detta på diagrammet med blå upp pilar. Denna ingångssignal är inte långlivad, eftersom momentet vänder en vecka senare och leder söderut för att avsluta året på ungefär $ 22-nivån, som visas med röda nedåtpilar. Nästa inträdesnivå ses inte förrän första veckan i februari 2003. Detta visas igen med blå uppåtpilar. För det mesta faller momentet inte under nolllinjen med någon övertygelse från den veckan fram till veckan den 23 juni. Under denna tidsperiod flyttas aktiekursen från $ 21-nivån till den senaste nivån på $ 32,47.

Den andra anblicken, som visarRSI-indikatorn, har ett något annorlunda utseende från momentumdiagrammet ovan. Först och främst är det en svag startpunkt i början av januari och sedan några veckor senare en något starkare inträdespunkt, som för det mesta fortsätter under hela vintern och vidare in på våren. Du kan titta efter de blå pilarna (inträdespunkter) vi har ritat i början av året finns det tre uppsättningar röda nedåtpilar (utgångspunkter) under mitten av mars, igen under den andra veckan i maj och igen i tredje veckan i juni.

Det är viktigt att komma ihåg att många handlare ser RSI-värdet på 50 som ett stöd- och motståndsmål. Om aktiekursen har svårt att bryta igenom 50-värdesnivån, kan motståndet vara för högt vid den aktuella tiden och aktiekursen kan falla av igen tills det finns tillräckligt med volymer för att bryta igenom och fortsätta till nya nivåer. En aktie som faller i pris kan hitta stöd kring 50-värdet och studsa av den här nivån igen för att fortsätta en uppåtgående prisökning.

Poängen

Denna studie av aktiekursen visar ett intressant utseende som handlare bör överväga när de använder oscillatorer för in- och utgångspunkter. I det andra diagrammet reflekterar den svaga inträdespunkten i början av januari inte ens en köpsignal i det första diagrammet, som använder momentum. Sammanfattningsvis bör handlare bortse från ingångssignalen. Den andra inmatningssignalen utfärdades några veckor senare av RSI bekräftas en vecka senare med en stark köpsignal från momentumindikatorn som stiger ovanför nolllinjen.

En annan viktig notering är att även om det finns tre säljsignaler som visas på RSI-diagrammet, bekräftar momentum säljsignalerna, och aktien fortsätter att stiga med kortlivade uppgångar. Säljsignalen i RSI-diagrammet under den tredje veckan i juni bekräftas av att momentumindikatorn samtidigt faller kraftigt och faller under nolllinjen.

Dubbel bekräftelse på köp- och säljsignaler ger handlare en bättre förståelse för huruvida de kommer in eller ut vid rätt tidpunkt. Och timing är allting i det här spelet.

Stockletter : Nedladdning av historiska börskurser